Napoleonek na herbatnikach

szybka-napoleonka_25595_7


Napoleonek na herbatnikach

Szybkie, proste i dobre ciacho :D. Nie wymaga pieczenia.

Nie jest za słodki a cieszy podniebienie.

Wystarczy tylko chwilka i możemy cieszyć się fajnym smakiem tego ciasta.

 

:D

napoleonek

napoleonek

CZAS PRZYGOTOWANIA: 
CZAS GOTOWANIA: 
CAŁKOWITY CZAS : 
PORCJA: dla 8 osób
POZIOM TRUDNOŚCI: łatwe
Kategoria: Napoleonek na herbatnikach

Składniki:

750 ml mleka
3/4 szklanki cukru
kostka margaryny
szklanka mąki
2 duże lub 3 małe jajka
cukier waniliowy
6 opakowań herbatników

Przygotowanie:

  1. Do połowy mleka dodać mąkę i jajka -dobrze roztrzepać trzepaczką.
  2. Pozostałe mleko zagotować z cukrami i margaryną. Wlać masę jajeczną i gotować na wolnym ogniu do zgęstnienia cały czas mieszając.

Blaszkę wyłożyć połową herbatników, wylać gorącą masę i przykryć pozostałymi herbatnikami.Ciasto zostawić do wystygnięcia. Posypać cukrem pudrem lub polać polewą.

Więcej przepisów tutaj kuchnia-moni.zgora.pl
Zapraszamy serdecznie :)
[Głosów:0    Średnia:0/5]

One thought on “Napoleonek na herbatnikach

Dodaj komentarz